Betalingswijzen

Tijdens het kiezen en bestellen in de webwinkel krijgt men al informatie aangereikt over de verschillende betalingswijzen. Na het verzenden van de bestelling krijgt men per e-mail (naast een bericht over de leverbaarheid van het bestelde) ook nog informatie over de inmiddels gekozen betalingswijze. Het is dus niet nodig om alles wat hier uiteengezet wordt, vooraf te bestuderen. Volledigheidshalve echter vindt u ook hier informatie over de betalingswijzen die de boekhandel aanbiedt. De boekhandel biedt de volgende mogelijkheden aan om te betalen:

1. Zelf geld overmaken
Hierbij betaalt de klant vooruit. Na ontvangst van het geld zal de boekhandel het bestelde zo spoedig mogelijk opsturen. De benodigde gegevens voor transacties binnen Nederland zijn: Bankrekeningnummer NL97 INGB 0008 1989 45 van Boekhandel De Sardonix te Rotterdam. Mensen in het buitenland kunnen ook wel via hun eigen bank het geld overmaken, maar dit kan dan via Eurogiro Basis, Eurogiro, Worldgiro, of nieuwere betalingsmogelijkheden. Bij Eurogiro Basis komen er vaak geen transactiekosten meer bij, in de andere gevallen gewoonlijk wel. (In eigen land kan men hierover navraag doen, omdat dit per land zou kunnen verschillen. In Nederland kan men in ieder geval tot een bedrag van €50.000,- gratis overmaken via Eurogiro Basis naar een land binnen de E.E.R. (Europese Economische Ruimte)). Maakt men gebruik van één van deze 3 mogelijkheden, dan moet u op het overschrijvings-formulier de BIC- en IBAN-code erbij vermelden. De BIC-code van de Nederlandse ING-Bank is: INGBNL2A. En de IBAN-code van Boekhandel De Sardonix is: NL97 INGB 0008 1989 45.

2. Creditcard van Visa
De nu volgende betalingsmogelijkheden zijn vooral handig voor mensen in het buitenland, maar ook mensen in Nederland mogen voor één van deze mogelijkheden kiezen. In de e-mail die de klant na de bestelling ontvangt, wordt gevraagd om nog enige gegevens over de creditcard door te geven, nl. het creditcardnummer, de vervaldatum, en de extra veiligheidscode, gewoonlijk van 3 cijfers op de achterkant van de kaart. De klant kan dit doen door de gevevens in te vullen en de e-mail terug te sturen. (Om veiligheidsredenen mag dit doorgeven niet via de website. Dit is een bepaling van de creditcard-organisatie, die de belangen behartigt van de boekhandel). Uw gegevens worden door de boekhandel met grote zorgvuldigheid behandeld en worden absoluut aan niemand anders doorgegeven, behalve aan de creditcard-organisatie zelf, omdat deze de betaling moet afhandelen.

3. Creditcard van Mastercard
Hiervoor geldt hetzelfde als voor de creditcard van Visa.

4. De organisatie PayPal
Ook deze betalingsmogelijkheid is heel geschikt voor mensen in het buitenland. Op de website van Paypal (www.paypal.nl of www.paypal.com) kunt u gratis een account aanvragen, waarmee u de boekhandel kunt betalen. (Met dit account kunt u voortaan ook andere betalingen doen, ook internationaal!). U geeft bij betaling de naam van de boekhandel door, nl. Boekhandel De Sardonix, en het planet-emailadres van de boekhandel, nl. desardonix@planet.nl. De rest wijst zichzelf. Heeft men enige routine met deze betalingsmogelijkheid, dan zal blijken dat dit een handige en snelle methode is, die u geen cent extra kost.

   (Om terug te keren naar het scherm waar u was.)